Uniunea Europeana
Guvernul Romaniei
Instrumente Structurale
Proiect cofinanțat de UNIUNEA EUROPEANĂ din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare
Kovászna megye víz- és szennyvízrendszereinek korszerűsítése és bővítése pályázat szakaszolása

Kovászna megye víz- és szennyvízrendszereinek korszerűsítése és bővítése pályázat szakaszolása

Az Európai Unió Kohéziós Alapjából, a Nagy Infrastruktúra Operatív Program keretén belül társfinanszírozott projekt.

Az Európai Unió a Nagy Infrastruktúra Operatív Program 3-as prioritási tengelye – A környezeti infrastruktúra erőforrás-hatékony fejlesztése – keretén belül azon környezetvédelmi ágazatok egyikét támogatja, amelyben a beruházási igények meglehetősen magasak, figyelembe véve, hogy Romániában a lakosságnak kevés lehetősége van a víz- és csatornahálozatra való csatlakozásra, hogy bizonyos térségekben az ivóvíz minősége nem megfelelő, valamint azt, hogy némely területen a csatornázás és a szennyvíztisztítás teljesen hiányzik. A Közüzemek Rt. 2017. május 18-án aláírta a Regionális Fejlesztési, Közigazgatási és Európai Alapokért Felelős Minisztériummal a „Kovászna megye víz- és szennyvízrendszereinek korszerűsítése és bővítése pályázat szakaszolása” megnevezésű pályázat finanszírozási szerződését. A pályázat tárgya a víz- és csatornázási infrastruktúra regionális szintű bővítése és felújítása a Közüzemek Rt. működési területén (Sepsiszentgyörgy, Bodzaforduló és Kovászna) azzal a céllal, hogy regionális szinten biztosítsák azon kötelezettségek teljesítését, amelyeket Románia a csatlakozási szerződés környezetvédelmi fejezetében vállalt.

A Nagy Infrastruktúra Operatív Program keretén belül finanszírozott projekt megvalósítási ideje 36 hónap, összértéke pedig 18.912.405,25 lej, amelyből 14.656.073,89 lej az Európai Unió Kohéziós Alapjából származó vissza nem térítendő támogatás.

© 2020 Kovászna megye víz- és szennyvízrendszereinek korszerűsítése és bővítése pályázat szakaszolása. Toate drepturile rezervate.